Akadálymentesített változat
HUENDEPLCZRU
Legújabb bejegyzések
12.16.
A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény, a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.), valamint a kulturális intézményben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményeiről, az intézményvezetői pályázat lefolytatásának rendjéről, valamint egyes kulturális tárgyú rendeletek módosításáról szóló 39/2020. (X. 30.) EMMI rendelet alapján Kőszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház intézményvezetői (vezető állású munkavállaló) munkakörének ellátására.
A munkaviszony tartalma: A munkaviszony az Mt. vezető állású munkavállalókra vonatkozó rendelkezéseinek alkalmazásával jön létre. Új munkaviszony létesítésekor három hónap próbaidő kerül kikötésre. A munkaviszony teljes munkaidőben történő foglalkoztatásra jön létre. A munkavégzés helye: 9730 Kőszeg, Rajnis u. 9. A betöltendő munkakör megnevezése: intézményvezető
A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:
• közművelődési feladatok ellátásának szervezése, összehangolása, a különböző művészeti ágak együttműködésének segítése, színházi és kiadói tevékenység;
• a jogszabályi előírásoknak megfelelő szakmai munka, szakszerű és törvényes működés biztosítása az intézményben;
• önálló, személyes felelősséggel járó döntések meghozatala az intézményt érintő ügyekben;
• munkáltatói jogkör gyakorlása az intézmény dolgozói felett;
• az intézmény képviselete az állami, társadalmi, gazdasági és civil szervezetek előtt;
• a feladatellátáshoz szükséges személyi-tárgyi feltételek biztosításáról való gondoskodás. A munkakör betöltésének feltételei:
• magyar állampolgárság;
• magyar nyelvtudás;
• bejelentett magyarországi lakóhely;
• büntetlen előélet, továbbá a pályázó nem áll a tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt;
• cselekvőképesség; • felsőfokú végzettség és közművelődési szakképzettség vagy nem szakirányú felsőfokú végzettség és felsőfokú szakirányú szakképesítés; • végzettségének, szakképzettségének vagy szakvizsgájának és egyben az intézmény alaptevékenységének megfelelő feladatkörben legalább ötéves szakmai gyakorlata van;
• kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenység;
• vagyonnyilatkozat-tételi eljárás lefolytatásának vállalása;
• akkreditált, államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó, legalább 120 órás képzés elvégzésének vállalása a megbízást követő két éven belül, amennyiben a pályázó ennek elvégzését igazoló okirattal nem rendelkezik.
A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
• legalább ötéves vezetői gyakorlat. A javadalmazás: A munkabér az Mt. rendelkezései és a felek megállapodása alapján a munkáltatói jogkör gyakorlója és a Képviselő-testület jóváhagyásával kerül megállapításra. A munkaviszony kezdő és befejező időpontja: Az intézményvezetői munkakör öt év határozott időtartamra jön létre, 2022. június 1. napjától 2027. május 31. napjáig. A pályázathoz csatolandó iratok:
• szakmai önéletrajz;
• 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány;
• iskolai végzettséget igazoló okirat(ok);
• legalább ötéves szakmai gyakorlat igazolása;
• kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenység igazolása;
• államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó, legalább 120 órás képzés elvégzéséről szóló okirat, ennek hiányában nyilatkozat arról, hogy a képzést a vezetői munkakör betöltését követő két éven belül elvégzi és az erről szóló igazolást a munkáltatói jogkör gyakorlójának bemutatja;
• részletes szakmai és vezetési program;
• bérigény megjelölése (havi személyi alapbér bruttó összege Ft-ban, egyéb személyi juttatások juttatási formánként havi szinten összesen bruttó Ft-ban);
• a pályázó nyilatkozata arról, hogy megválasztása esetén vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz;
• a pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul;
• a pályázó nyilatkozata arról, hogy megválasztása esetén az Mt. 211. §-a szerinti összeférhetetlenség fennáll-e, megjelölve az összeférhetetlenség konkrét jellegét, formáját;
• a pályázó nyilatkozata arról, hogy kéri-e pályázatának zárt ülésen történő tárgyalást;
• a pályázó nyilatkozata arról, hogy az intézmény vezetésére, fejlesztésére vonatkozó szakmai programja Kőszeg város honlapján megjelenhet-e. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február 14. A pályázat benyújtásának módja: A pályázatot 1 eredeti példányban, zárt borítékban, „Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház intézményvezetői pályázat” megjelöléssel Kőszeg Város Polgármestere részére kell benyújtani postai úton vagy személyesen a 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. címre A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást ad:
Dr. Zalán Gábor jegyző. Telefon: 94/562-511, e-mail cím: jegyzo@koszeg.hu A pályázat elbírálásának módja és határideje: A pályázót a pályázati határidő lejártát követő harminc napon belül bizottság hallgatja meg, majd a képviselő-testület a bizottság írásba foglalt véleményét mérlegelve, a soron következő ülésén dönt a munkaviszony létesítéséről, illetve vezetői munkakör betöltéséről.
12.13.
GyászolunkElhunyt Dvorákné Kővári Anikó a kőszegi Hajnalcsillag Néptáncegyüttes örökös művészeti vezetője. 1981-től táncolt a Kőszeg Együttesben, amelynek megszűnése után férjével és az intézménnyel együtt vitték tovább a szeretett hagyományokat a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes megalakításával. Dvorákné Kővári Anikó 1999-ben Kőszeg Városért kitüntetést vehetett át, a megyei önkormányzat pedig Pável Ágoston emlékplakettel jutalmazta. A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes a 30 éves jubileuma alkalmából örökös művészeti vezetőjévé választotta.
2019-ben magyar népművészet és közművelődés kategóriában megyei Prima Díjat, és a legtöbb közönségszavazattal közönségdíjat nyert el.
05.12.
Karantén alatt készült2021. május 14-én, pénteken, 17.00 órakor a Jurisics Vár földszintjén nyitja meg Básthy Béla polgármester úr a fenti című kiállítást. Még idén januárban tette közzé felhívását a Művelődési Központból Gelencsér Ildikó melyben azokat kívánta megszólítani, akik különféle alkotással próbáltak aktívak maradni a karantén alatt. A nevezett amatőr alkotók reméljük sok jó ötletet is adnak az érdeklődőknek!
05.12.
A kőszegi Szőlő Jövésnek Könyve és hagyományaA fenti című roll up kiállítás 2021. május 1-jétől a Jurisics Vár lovagtermében látható. Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság HUNG-2020/6264 számú pályázata révén a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház valósította meg a kiállítást. Szakmai közreműködő: Városi Múzeum-Kőszeg. Grafikai terv: Trifusz Péter. Felelős kiadó: Pócza Zoltán. Bechtold István karikatúráit Bechtold Mária bocsátotta rendelkezésre.
Fotók: Németh Iván, Trifusz Péter, Városi Múzeum.
05.10.
Pettson és FinduszA 2020-ban megváltott gyermekszínházi bérletek érvényesek Sven Nordquist művének megtekintésére 2021. május 17-én és május 18-án 10.00 és 13.30-tól órától.

Család és KarrierPONT létrehozása Vas Megyében - EFOP-1.2.9-17-2017-00040


Pályázó neve: Pro Novum Innovációs Egyesület
Projekt címe: Család és KarrierPONT létrehozása Vas Megyében
Szerződés száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00040
Támogatás összege (Ft): 200 000 000
Támogatás %-ban: 100%
Összköltség (Ft): 200 000 000
A projekt megvalósításának kezdete: 2018.03.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.02.28.
Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2021.05.29.
Az eredeti hatálybalépés dátuma: 2018.01.25.

A projektet 2 tagú konzorcium valósítja meg, a Pro Novum Innovációs Egyesület vezetésével. Mind a konzorciumvezető, mind pedig a konzorciumi tag több éves működésre tekint vissza, mindkét szervezet társadalmi aktivitása, szerepvállalása és társadalmi elismertsége magas, így a célcsoport elérése hatékonyabban valósul meg, a személyes ismertség, illetve eddigi hatékony helyi beavatkozások ismerete miatt. Mindkét tag egyik fő célja a közösségi, társadalmi együttműködés erősödésére irányul, emellett mindkét szervezet rendelkezik megvalósított és megvalósítás alatt álló, társadalmi integrációt, felzárkóztatást segítő programokkal. Konzorciumi partner a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház.

A projekt szempontjából rendkívül fontos, hogy a fiatal, esetleg roma származású, alacsony iskolai végzettségű nők munkaerő-piaci helyzete erősödjön. A projekt kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű, krízishelyzentben élő családok nőtagjainak munkaerő-piaci pozíciójának javítására.

Jelen projekt keretében a szakmapolitikai és jogszabályi környezethez, a járás településeinek Helyi Esélyegyenlőségi Programjához illeszkedve célunk, hogy hozzájáruljunk a nők munkaerő-piaci helyzetének javításához Vas megyében, különösen a projekttel érintett járások településein, elősegítve ezzel a nemek közötti esélyegyenlőség biztosítását, a családok megélhetését, a gazdaság stabilitását, fejlődését, valamint a népesség folyamatos csökkenésének mérséklődését. Ennek érdekében kiemelt célnak tekintjük a kisgyermekes anyák munkaerő-piacra történő visszatérésének elősegítését a keresleti és kínálati oldalon egyaránt, amelyhez elengedhetetlen a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása.

Ennek érdekében együttműködő partnerként mind önkormányzatok, mind civil szereplők, mind pedig helyi foglalkoztatók, érdekképviseleti szervezetek bevonásra kerültek, hogy a projekt tényleg hatékony helyi beavatkozásokat valósítson meg, és a járási munkaerőpiaci lehetőségek javuljanak, illetve a társadalmi és munkaerő-piaci integráció erősödjön.

Részcéljaink között szerepel a relatív munkaerőhiány csökkentése, a célcsoport figyelmének felhívása a családi élettel könnyebben összeegyeztethető, illetve a nemzetgazdasági szempontból fejlesztendő munkaterületek felé. Cél a nők atipikus foglalkoztatásának javítása, az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése, elterjesztése, a magánélet és a munka összehangolását segítő támogató szolgáltatások nyújtása.

Projektünk 36 hónapos megvalósítási időtartama során Női Információs és Szolgáltató Központot hozunk létre és működtetünk a projekt főhelyszínén Vasváron és Kőszeg helyszínen, továbbá kihelyezett tevékenységeket valósítunk meg a tervezett projekthelyszíneken, amely teret ad majd elsődleges célcsoportunk, a térségben élő munkavállalási korú nők, valamint a munkáltatók, illetve partnereink részére tervezett szolgáltatásaink nyújtására: a családi életet fejlesztő, a munka-magánélet összehangolását, a közéleti szerepvállalást, illetve a helyi gazdaságfejlesztésben való részvétel ösztönzését szolgáló, valamint a munkakeresést, -váltást, és a foglalkoztathatóságot javító információnyújtás, egyéni és csoportos tanácsadások, mentoring, coaching, gyermekfelügyeleti és egyéb segítő szolgáltatások, képzések. CSBO

A projekt keretében megvalósítandó minimum 5 db adaptált, továbbá saját tervezett képzésünkbe, fejlesztésünkbe, felkészítésünkbe, valamint segítő szolgáltatásainkba legalább 500 főt vonunk be, míg kommunikációs és szemléletformáló tevékenységeink során minimum 1000 főt szeretnénk elérni. A munka és a család összeegyeztetésének elősegítése érdekében 50 fő egyéni segítő nyújt gyermekfelügyeleti és egyéb háztartást segítő szolgáltatást, valamint a projekt céljainak elérése érdekében legalább 20 helyi munkáltatóval kötünk együttműködési megállapodást.

A projektmegvalósítás időtartama során továbbá kapcsolatot tartunk, együttműködünk az EFOP-1.2.6-VEKOP-17 projekt keretében létrehozott regionális bázisközpontokkal, valamint szakembereink részt vesznek a projekt felkészítő képzésein.

A projekt megvalósítása során együttműködünk a megyei, illetve a járási PAKTUM projektekkel, így is növelve a sikerességet, illetve kihasználva a szinergiák okozta előnyöket.
A projekt megvalósítása során- annak témája miatt is- kiemelt figyelmet fordítunk az esélyegyenlőség érvényesülésére, illetve a szegregációmentességre.