HUENDE
Legújabb bejegyzések
04.28.
Kőszegi Forrás - „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás”2017. május 8. 17.00 Jurisics vár KÖSZHÁZ. Megnyitó – Ilon Gábor Vas megyei közösségfejlesztő mentor; Miért fontosak az Önkormányzat részére a civil közösségek? –Básthy Béla alpolgármester, Közösségek a Jurisics várban – TOP CLLD tervek - Pócza Zoltán ig.; Mit kívánnak a közösségek? – fórum.
07.07.
Kedves szülők!
A Gyermeknapi rendezvényen, a gyermekek által készített agyagtálkák, edénykék kiégetése megtörtént, irodánkban átvehetőek (Jurisics-vár, Külső Várudvar).
05.23.
Városi Gyereknap2016.május 29. vasárnap 13.00 – 17.00 óra - Jurisics vár udvara és várárok. PROGRAM: 09.30 – 11.30 óráig horgászverseny a
Csónakázó-tónál gyerekeknek (engedély nem szükséges) Nevezés: 09.00-tól 09.20-ig a helyszínen.
05.18.
Kokas Katalin és Vásáry TamásA két kiváló művész hangversenye a Jurisics várban kerül megrendezésre 2016. május 26-án, csütörtökön, 19.00 órakor. Válogatás hangzik el Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms... hegedűre és zongorára írt legszebb műveiből. A rendezvény a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával jöhetett létre!
04.04.
A következő Gyermekbérlet előadásán a Hangolda Műhely fogja szórakoztatni a gyerekeket. A "Százlábú palacsinta" előadás zenével, tánccal, mesével kedveskedik a legkisebbeknek ÁPRILIS 5-én (kedden) 10 és 13.30 órakor a Jurisics vár lovagtermében.

Kokas Katalin és Vásáry Tamás

A két kiváló művész hangversenye a Jurisics várban kerül megrendezésre 2016. május 26-án, csütörtökön, 19.00 órakor. Válogatás hangzik el Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms... hegedűre és zongorára írt legszebb műveiből. A rendezvény a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával jöhetett létre!

Kokas Katalin

Liszt és Junior Prima díjas hegedűművész, 2004-től a Liszt Ferenc Zeneakadémia docense, a Kelemen Kvartett alapító tagja.

Olyan művészek hívták meg fesztiváljaikra, mint Gidon Kremer Lockenhausba, Elena Bashkirova Jeruzsálembe, Steven Isserlis Prussia Cove-ba, Isabelle van Keulen Delfbe, Schiff András Ittingenbe, Nicolas Altstaedt is Lockenhausba vagy Dimitri Slobodeniouk Korsholmába.

A Flesch Károly és a Szigeti József nemzetközi hegedűversenyek első díjasa, valamint vonósnégyesével elhozták a Melbourne-i, a pekingi, és a Paolo Borciani nemzetközi kvartettversenyek trófeáit.

Olyan kiemelkedő művészekkel játszott még együtt, mint pl. Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Joshua Bell, Perényi Miklós, Pekka Kuusisto vagy Menahem Pressler és szólistaként, kamarazenészként ill. kvartett muzsikusként olyan termek visszatérő vendége, mint a Carnegie Hall, a Concertgebouw vagy a Wigmore Hall.

Alapítója és 5 évig művészeti vezetője a Kaposfestnek, mely azonnal Magyarország és a régió egyik kiemelt komolyzenei fesztiváljává vált.

Halász Ferenc, Kovács Dénes, Fenyves Lóránd, Perényi Eszter és Rados Ferenc voltak mentorai.

Férjével, Kelemen Barnabással két gyermeket nevelnek.

Vásáry Tamás
Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester.
Gyermekkorában rendszeresen koncertezik, mint csodagyerek. 10 évesen Dohnányi Ernő tanítványa, 14 évesen megnyeri a Zeneakadémia Liszt-versenyének első díját. Gát József és Hernádi Lajos tanítványaként művészdiplomáját 1953-ban szerzi meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora tanszékén. Kinevezik Kodály Zoltán tanársegédjének a Zeneakadémia szolfézs tanszéken. Művészi karrierje Leningrádban és Moszkvában indul kiemelkedő sikerrel, majd rövid időn belül négy jelentős nemzetközi verseny díjazottja (1955 varsói Chopin-verseny, 1955 párizsi Marguerite Long-verseny, 1956 brüsszeli Erzsébet királyné verseny, 1957 Rio de Janeiró-i nemzetközi verseny).
1961-ben mutatkozik be Londonban a Royal Festival Hallban, mely elindítja nemzetközi karrierjét. Ettől kezdve évi átlag 100 hangversenyt ad a világ legfontosabb zenei központjaiban (London, Párizs, Berlin, Bécs, Róma, Madrid, Lisszabon, Luxemburg, Stockholm, Oslo stb.) 1962-ben Széll György mutatja be New Yorkban a Carnegie Hallban. Rendszeresen fellép a világ legfontosabb zenekaraival és legnagyobb karmestereivel (pl. Ernest Ansermet, André Cluitens, Paul Kletzki, Fricsai Ferenc, André Previn, Claudio Abbado, Simon Rattle, Wolfgang Sawallisch, Eugen Jockhum, Erick Leinsdorf, Doráti Antal, Bernard Haitink, Kurt Sanderling, Solti György, Rudolf Kempe, Neville Marriner, Adrian Boult stb.)
Karmesterként több mint 100 zenekarral dolgozott. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának főzeneigazgatója (1993-2004). A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának örökös tiszteletbeli főzeneigazgatója 2004-től.

A rendezvény a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával jöhetett létre!
Belépődíj: 1500.-Ft, diák, nyugdíjas: 1.000.-Ft
Információ: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
9730 Kőszeg, Rajnis utca 9. Telefon. 94/360-113. www.jurisicsvar.hu