HUENDE
Legújabb bejegyzések
04.28.
Kőszegi Forrás - „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás”2017. május 8. 17.00 Jurisics vár KÖSZHÁZ. Megnyitó – Ilon Gábor Vas megyei közösségfejlesztő mentor; Miért fontosak az Önkormányzat részére a civil közösségek? –Básthy Béla alpolgármester, Közösségek a Jurisics várban – TOP CLLD tervek - Pócza Zoltán ig.; Mit kívánnak a közösségek? – fórum.
07.07.
Kedves szülők!
A Gyermeknapi rendezvényen, a gyermekek által készített agyagtálkák, edénykék kiégetése megtörtént, irodánkban átvehetőek (Jurisics-vár, Külső Várudvar).
05.23.
Városi Gyereknap2016.május 29. vasárnap 13.00 – 17.00 óra - Jurisics vár udvara és várárok. PROGRAM: 09.30 – 11.30 óráig horgászverseny a
Csónakázó-tónál gyerekeknek (engedély nem szükséges) Nevezés: 09.00-tól 09.20-ig a helyszínen.
05.18.
Kokas Katalin és Vásáry TamásA két kiváló művész hangversenye a Jurisics várban kerül megrendezésre 2016. május 26-án, csütörtökön, 19.00 órakor. Válogatás hangzik el Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms... hegedűre és zongorára írt legszebb műveiből. A rendezvény a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával jöhetett létre!
04.04.
A következő Gyermekbérlet előadásán a Hangolda Műhely fogja szórakoztatni a gyerekeket. A "Százlábú palacsinta" előadás zenével, tánccal, mesével kedveskedik a legkisebbeknek ÁPRILIS 5-én (kedden) 10 és 13.30 órakor a Jurisics vár lovagtermében.

Be-Jó Táncegyüttes

A kőszegi Bersek József Általános Iskolában már 1995-től folyik mazsorett- és modern táncoktatás szakkör formájában korcsoportonként heti egy órában.

Fotóalbum
2005. szeptemberében megalakult a BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes is, amely hagyományőrzés céljából elsősorban reneszánsz táncok tanulására, valamint minél szélesebb körben való bemutatására, népszerűsítésére vállalkozott. 2008. nyarára már a zászlóforgatás is megjelent táncegyüttesünk előadásában. Akár 1 órás műsorral is fel tudunk lépni bárhol és bármikor. A korhű XV-XVI. századi angol, francia és itáliai reneszánsz táncok mellett már a show elemek is megjelennek előadásainkban: például bogyóforgatás, kardtánc és fáklyástánc.

A 2010-es Félhold-Telihold Ostromnapokra 2 újabb formációval egészült ki a BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes műsora: a Tündérszárny-táncosok és a Tűztáncosok debütáltak a kőszegi ostromtanács tagjai és az érdeklődő közönség előtt. Tüzes műsorunk a Kőszegi Ostromnapok Egyesületnek köszönhetően (aminek alapító tagjai vagyunk) 2011. nyarára már komoly eszköztárral bővült: angyalszárnyakkal, tüzes poikkal és legyezőkkel. 2012-ben pedig már kéztüzeket, tüzes mazsorett botokat és tüzes karikát is vásároltunk az újabb műsorokhoz.

A BE-JÓ Táncegyüttes 2013. szeptemberétől 5 mazsorett korcsoportban működik kb. 55 fős tagsággal, már 4 éves óvodásokkal kezdve a 21 éves nagy lányokkal bezárólag. A legkisebbek is igazán ügyesek, lelkesen gyakorolják a játékos formába öltött mozdulatok tanulását, a lépések összehangolását, a mozgáskoordinációs feladatokat. Már 3 korcsoportunk "dolgozik" 2 mazsorett bottal. A repertoárunkban megtalálható a mazsorett induló, modern és pomponos tánc, valamint egyre több show és színpadi látványtánc is.

Elsődleges célja a BE-JÓ Táncegyüttesnek, az iskolánkban folyó táncoktatásnak, hogy minél fiatalabb korban elkezdve ezt a fajta mozgást, láthatóvá váljon, hogy az évek múlásával milyen óriási fejlődésen mennek keresztül az egyes táncosok, mind önnön maguk értékelésében, mind a magabiztosabb fellépés kialakulásában, mind a mozgáskultúra, az esztétikai érzék, mind az együtt táncolás, az együttlét örömének értékelésében.

Éves szinten 50-60 fellépést vagy versenyt tudhatunk maguk mögött a különböző korcsoportokkal. Ezek iskolai programok, városi és megyei rendezvények, szüreti felvonulások, hagyományőrző fesztiválok, sportrendezvények, falunapok, valamint a Fórumház Egyesület és a Magyar Látványtánc Sportszövetség területi, országos és nemzetközi versenyei. Több alkalommal voltunk láthatók az országos hatáskörű televíziók különböző adásaiban is: pl. Duna Televízió Táncvarázs c. műsorában a Bajnokok Gálájáról, és a Magyar Televízió szerkesztett műsoraiban a kőszegi Félhold-Telihold Ostromnapok szereplőiről, rendezvényeiről. Forgattunk a Travel Chanel Világjáró magazinjának remek humorú műsorvezetőjével, Ian Wright-tal is 2012. nyarán.

A csoport művészeti vezetője és koreográfusa: Horváth Márta történelem-orosz, tánc- és drámapedagógus.
Székhely: Bersek József Általános Iskola 9730 Kőszeg Táncsics u. 18.
Telefon: 94 / 563 – 158
Mobil: 30/ 700-2011, 20/530-3645
Műsoruk ideje: 15-60 perc, igény szerint.
be-jo.mlap.hu