HUENDE
Legújabb bejegyzések
04.28.
Kőszegi Forrás - „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás”2017. május 8. 17.00 Jurisics vár KÖSZHÁZ. Megnyitó – Ilon Gábor Vas megyei közösségfejlesztő mentor; Miért fontosak az Önkormányzat részére a civil közösségek? –Básthy Béla alpolgármester, Közösségek a Jurisics várban – TOP CLLD tervek - Pócza Zoltán ig.; Mit kívánnak a közösségek? – fórum.
07.07.
Kedves szülők!
A Gyermeknapi rendezvényen, a gyermekek által készített agyagtálkák, edénykék kiégetése megtörtént, irodánkban átvehetőek (Jurisics-vár, Külső Várudvar).
05.23.
Városi Gyereknap2016.május 29. vasárnap 13.00 – 17.00 óra - Jurisics vár udvara és várárok. PROGRAM: 09.30 – 11.30 óráig horgászverseny a
Csónakázó-tónál gyerekeknek (engedély nem szükséges) Nevezés: 09.00-tól 09.20-ig a helyszínen.
05.18.
Kokas Katalin és Vásáry TamásA két kiváló művész hangversenye a Jurisics várban kerül megrendezésre 2016. május 26-án, csütörtökön, 19.00 órakor. Válogatás hangzik el Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms... hegedűre és zongorára írt legszebb műveiből. A rendezvény a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával jöhetett létre!
04.04.
A következő Gyermekbérlet előadásán a Hangolda Műhely fogja szórakoztatni a gyerekeket. A "Százlábú palacsinta" előadás zenével, tánccal, mesével kedveskedik a legkisebbeknek ÁPRILIS 5-én (kedden) 10 és 13.30 órakor a Jurisics vár lovagtermében.

Dance Jam

A tánccsoport a kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola keretein belül működik. 14 éve kezdődött itt a jazz-balett oktatása. Akkor egy csoportban 8-10 tanuló ismerkedett a tánc alapjaival. Mára 8 csoport működik, felmenő rendszerben, melyekben egyformán megtalálja helyét az általános és középiskolás diák, valamint a tánc iránt érdeklődő felnőtt is.

Fotóalbum
Jelenleg 110-en táncolnak a különböző tudásszintű közösségben.

Ahogy a csoport neve is utal rá (Dance Jam = "tánc keverék") törekszenek a modern tánc többféle területén kipróbálni tudásukat, minél változatosabb, színesebb koreográfiák összeállításával a közönség tetszését elnyerni. Négy éve újabb mozgásformával is bővült a választási lehetőség. Volt tanítványok és mozgást szerető felnőttek részvételével step-aerobic csoport alakult. A tánc és az aerobic mozgásanyagát ötvöző koreográfiák remélhetőleg sok fiatal tetszését elnyerik, és ösztönzik őket a sportos életmód kialakítására.

Csoportjaik számára minden évben fellépési lehetőséget biztosítanak az Iskolanapon, ahol megszerzett tudásukat bemutathatják. A 35-40 perces előadások egy-egy témát ölelnek fel. A különböző csoportok produkciói így alkotnak egy teljes egységet. ("A tánc világa – a világok tánca", "Ellentétek vonzásában", Mesebolt stb.)

Haladó csoportjaik a városi és egyéb rendezvényeken is sikerrel szerepelnek (pld. Kulturális Szemle, Nemzetközi Gyermektalálkozó /Innsbruck/, ausztriai testvériskolai rendezvények /Voitsberg/).

2004-ben a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által meghirdetett országos versenyben mind a három korosztályban a döntőbe jutottak a csoport táncosai. A gyermek korosztályban a Mesebolt című összeállítással 3. helyezést értek el.
A kétévente megrendezésre kerülő Helikon Ünnepségeken a Féktelenül című számmal ezüst minősítést szereztek.

Az IIG Német Táncszövetség magyarországi kvalifikációs versenyén Kapuváron nagy fölénnyel lettek első helyezettek és ezzel jogot szereztek arra, hogy kiutazzanak a Hollandiában megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra.

Szívesen vállalnak fellépéseket. Maximális műsoridő: 1 óra

Művészeti vezető:
Földesiné Németh Csilla
modern tánc szakoktató

Kapcsolatfelvétel:
Kőszeg, Deák F. u.3/E
Mobil: 06 20/414-1188