HUENDE
Legújabb bejegyzések
04.28.
Kőszegi Forrás - „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás”2017. május 8. 17.00 Jurisics vár KÖSZHÁZ. Megnyitó – Ilon Gábor Vas megyei közösségfejlesztő mentor; Miért fontosak az Önkormányzat részére a civil közösségek? –Básthy Béla alpolgármester, Közösségek a Jurisics várban – TOP CLLD tervek - Pócza Zoltán ig.; Mit kívánnak a közösségek? – fórum.
07.07.
Kedves szülők!
A Gyermeknapi rendezvényen, a gyermekek által készített agyagtálkák, edénykék kiégetése megtörtént, irodánkban átvehetőek (Jurisics-vár, Külső Várudvar).
05.23.
Városi Gyereknap2016.május 29. vasárnap 13.00 – 17.00 óra - Jurisics vár udvara és várárok. PROGRAM: 09.30 – 11.30 óráig horgászverseny a
Csónakázó-tónál gyerekeknek (engedély nem szükséges) Nevezés: 09.00-tól 09.20-ig a helyszínen.
05.18.
Kokas Katalin és Vásáry TamásA két kiváló művész hangversenye a Jurisics várban kerül megrendezésre 2016. május 26-án, csütörtökön, 19.00 órakor. Válogatás hangzik el Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms... hegedűre és zongorára írt legszebb műveiből. A rendezvény a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával jöhetett létre!
04.04.
A következő Gyermekbérlet előadásán a Hangolda Műhely fogja szórakoztatni a gyerekeket. A "Százlábú palacsinta" előadás zenével, tánccal, mesével kedveskedik a legkisebbeknek ÁPRILIS 5-én (kedden) 10 és 13.30 órakor a Jurisics vár lovagtermében.

Kőszeg Város Fúvószenekara

Írásos anyaggal bizonyítható, hogy Kőszeg Város Fúvószenekara Magyarország egyik legrégebben, folyamatosan működő együttese.

Fotóalbum
Az alapítás éve 1866-ra tevődik, amikor is a Kőszegen állomásozó cseh dragonyos lovasezred zenekarát feloszlatták, hangszereiket, hangjegyfüzeteiket és egyéb zenei felszerelésüket eladták. A zenekar teljes felszerelését Nykodém János egyházi karnagy vette meg. Az azóta eltelt 144 évben a zenekar megszakítás nélkül ápolja és építi a fúvószene hagyományait. A repertoárjukon találhatók klasszikus fúvószenei (polkák, indulók...),- komolyzenei (Bach, Liszt, Bartók), ill. szórakoztató könnyűzenei művek is. A zenekar több rangos fesztiválon, karneválon képviselte Kőszeget, Vas megyét és Magyarországot. A legjelentősebb szerepléseik közé tartozik a Nizzai Virágkarneválon való részvétel, valamint a Debreceni Virágkarneválon aratott nagy siker.

Az együttes minden év tavaszán egy egész estét betöltő hangversennyel zárja le az őszi-téli felkészülési idejét, melyen minden alkalommal teljesen új műsor kerül bemutatásra. A közönség kötetlenebb szórakoztatását szolgálja az évi két bál, melyek a farsangi időszakban illetve Katalin napján kerülnek megrendezésre. A szakmai fejlődést, tapasztalatcserét szolgálja a Kőszegi Szüret – Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, melyre a testvér és partnerzenekarok kapnak meghívást. A rendezvények során három napon keresztül 10-15 zenekar szórakoztatja a fúvószenét kedvelő közönséget.

Kőszeg Város Fúvószenekara minősítései során minden alkalommal a legmagasabb fokozatú elismerést kapta mind a hazai mind a külföldi versenyeken egyaránt.

1979-től 2009-ig az együttes művészeti vezetője Csárics Sándor karnagy volt, 2009. december 3. óta a zenekar választott karnagya Szilágyi Miklós. Az együttes alapítványi formában működik, melynek elnöke 1990. óta Bakos György.

Kőszeg Város Fúvószenekara 2011-ben három napos fesztivállal ünnepli fennállásának 145. évfordulóját.

Kapcsolatfelvétel:
Jurisics-vár Műv. Közp.
9730 Kőszeg, Rajnis u. 9., Tel.:94/360-113
Bakos György elnök
9730 Kőszeg, Táblaház u. 11., Tel.: 94/360-781