HUENDE
Legújabb bejegyzések
04.28.
Kőszegi Forrás - „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás”2017. május 8. 17.00 Jurisics vár KÖSZHÁZ. Megnyitó – Ilon Gábor Vas megyei közösségfejlesztő mentor; Miért fontosak az Önkormányzat részére a civil közösségek? –Básthy Béla alpolgármester, Közösségek a Jurisics várban – TOP CLLD tervek - Pócza Zoltán ig.; Mit kívánnak a közösségek? – fórum.
07.07.
Kedves szülők!
A Gyermeknapi rendezvényen, a gyermekek által készített agyagtálkák, edénykék kiégetése megtörtént, irodánkban átvehetőek (Jurisics-vár, Külső Várudvar).
05.23.
Városi Gyereknap2016.május 29. vasárnap 13.00 – 17.00 óra - Jurisics vár udvara és várárok. PROGRAM: 09.30 – 11.30 óráig horgászverseny a
Csónakázó-tónál gyerekeknek (engedély nem szükséges) Nevezés: 09.00-tól 09.20-ig a helyszínen.
05.18.
Kokas Katalin és Vásáry TamásA két kiváló művész hangversenye a Jurisics várban kerül megrendezésre 2016. május 26-án, csütörtökön, 19.00 órakor. Válogatás hangzik el Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms... hegedűre és zongorára írt legszebb műveiből. A rendezvény a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával jöhetett létre!
04.04.
A következő Gyermekbérlet előadásán a Hangolda Műhely fogja szórakoztatni a gyerekeket. A "Százlábú palacsinta" előadás zenével, tánccal, mesével kedveskedik a legkisebbeknek ÁPRILIS 5-én (kedden) 10 és 13.30 órakor a Jurisics vár lovagtermében.

Concordia-Barátság Énekegyesület

A jelenlegi kórus az 1859-ben alapított Concordia és az 1962-ban alakult Barátság kórusok 1985-ben történt egyesítésével jött létre. Az 1987-es rendes évi közgyűlésén az énekkar az egyesületi formát választotta.

Fotóalbum
Az alapszabály az egyesület céljaként és feladataként az alábbiakat fogalmazta meg:
Kőszeg város kóruséneklést szerető polgárainak összefogása, részükre rendszeres, közös éneklési lehetőséget teremve a 150 éves múltra visszatekintő kőszegi kórushagyományok ápolása, értékeinek megőrzése és gyarapítása érdekében.

Kőszeg város képviselete hazai és külföldi kórushangversenyeken, dalostalálkozókon, közreműködés a városi ünnepélyeken, rendezvényeken.

Az egyesület jelenlegi létszáma 47 fő. Heti két próbával folytatják a kóruséneklés hagyományát, ápolják a zene szeretetének fontosságát.
1978 óta minden karácsonykor megható hangulatú hangversennyel kívánnak békés, boldog ünnepeket a város lakóinak. 1987-ben hagyományteremtő céllal rendezték meg a Baráti Városok Dalostalálkozóját. E rendezvény keretén belül minden második évben meghívják hazai és külföldi partnerkórusait.

Éves rendezvényei közül kiemelendő a Virágvasárnapi hangverseny, a Szent György-napi kórustalálkozó, a Kőszegi szüret, a nőnapi megemlékezés és az évadzáró gulyásfőzés.

Szinte megalakulásuktól képviselték Kőszeget az olasz, osztrák, német, magyar stb. partner- és testvérvárosokban öregbítve szülővárosuk hírnevét, hirdetve a kultúra kiapadhatatlan forrását.

A kórus széles, változatos repertoárral rendelkezik, több kortárs zeneszerző írt művet a kórusnak ajánlva.

Műsoridő: 1-2 óra

Ez év márciusától új vezetőség vette át a kórus ügyeinek intézését, életének formálását. Új célokkal és elképzelésekkel, nagy lelkesedéssel igyekeznek megteremteni a működés optimális feltételeit, új távlatokat keresve a fejlődéshez, a szakmai megújuláshoz.
A Concordia-Barátság Énekegyesület ara törekszik, hogy az elkövetkező években, évtizedekben is megbecsült "kincse" maradjon Kőszeg város kulturális életének.

Kőszeg című saját kórusművében megfogalmazva:
"Itt élünk, hol a vágyak összeérnek, hol valósággá érnek,
Ez az Alpok üzenete, az ősök felelete, az emberek szeretete…"


A kórus elérhetőségei
A kórus honlapja: http://concordia-b.gportal.hu/
E-mail: concordia-b@freemail.hu
Postai cím: Jurisics-vár Műv. Közp.
9730 Kőszeg, Rajnis u. 9. Tel.:94/360-113

Egyesületi elnök:
Bertáné Horváth Ágota (helyettes karnagy)
9730 Kőszeg, Velemi u. 17/A.
Művészeti vezető:
Szilágyi Miklós
9730 Kőszeg, Várkör 39. Tel.:94/360-197